30 Ocak 2011 Pazar


Kayınvaldemin çay örtüsüymüş şimdi ben severek  kulanıyorum

22 Ocak 2011 Cumartesi

i
İĞNELİKLER
Babaannemden kalma ipek saten  suzani bohça



Bu örtüyü de annemin eski bir elbisesinde ki nakıştan esinlenerek hazırlamıştım
Eskiden elbiselerin altına astar maksadıyla yarım veya tüm vucuda giyilen iç gömleği giyilirmiş.Anneannemde anneme iç gömleğinin eteğine dikilmek üzere danteli işlemiş.Yekpare hazırlanan bu danteli ben oval formu vererek ödemiş ipeğine monte ettim.Kumaşın üzerinede floşla minik nakışlar koydum.Anneannemin el emeğini yaşattığım gibi çok zarif bir örtüye de sahip oldum.
Mis kokulu nergis..Tüm sevdiklerime..

20 Ocak 2011 Perşembe


Sena'cığım Almanyada  bir antikacıdan bana almış .Porselen ve eski... çok sevdim

12 Ocak 2011 Çarşamba

Ortancanın çiçekleri çok eskiden kalma,namaz örtüsünün kenarına oya yapılmak üzere annem hazırlamış ama kullanmamış.1-1. 5 cm2 lik kare ipek kumaşları kenarlarından kıvırarak sarı iplikle birleştirilmiş..Onları tek tek ortanca formunda bir araya getirip ,sap ve yapraklarıda STUMPWORK tekniğiyle oluşturdum.Eski ve yeni bir araya böyle geldi...
Renkli fotokopiden transfer yöntemi ile aktardığım deseni  akrilik boya ile tamamlayarak boyadım.Polyester kenarlara varak uygulayarak kapladım.varağı eskitme ile renklendirip yat verniği sürdüm.Desenin üzerine de 50 kat vernik tabir edilen karışımı döküp kurumaya bıraktım.Kemik gibi sert parlak çizilmeyen bir tepsim oldu.

9 Ocak 2011 Pazar




İki tane sarı uzun plastik işçi çizmesini yanyana koyup üzerini kaplayarak dik durmasını sağladım.Daha sonra görüldüğü gibi keçe ve ponponlarla süsledim.Yağmurlu havalarda ıslak gelen şemsiyeler için şemsiyelik oldu.
GOLDWORK  çalışması

Brazilian nakışı ve iğne oyası ilavesiyle yaptığım tablo